Tack..

Tack för de fina presenterna som Albin fick
Tack för snön som kom så lägligt till skyltsöndan
Tack för min underbara sambos härliga massage
Tack för omtanke från svärmor
Tack för min älskade mamma som gjort mig till den jag är (delvis =) )
Tack för min son och att han är frisk


Åsså lite ironi...
Tack för de 4 timmarna jag fick sova, uppdelat på 4 olika tillfällen natten till lördag
Tack för de 25 min jag hann återhämta mig dagen efter
Tack för de 10 gångerna jag var upp natten till idag
Tack för min huvudvärk som dök upp som ett brev på posten
Tack för mina 30 minuter till egen tid ikväll

1 års dagen!

Albin vaknade feberfri idag och det var helt underbart, ögonen var också friska. Nu är det bara lite snuva och hosta kvar, men hoppas att även det vill ge sig.
Han sov för övrigt RIKTIGT bra idag på dagen, men då hade jag massor att göra och efter en stund tyckte jag inte att det var lönt att lägga mig, det skulle jag förstås ha gjort.
Har röjt undan lite grejer. Var till Ånäset på fm och kastade skräp på återvinningen, rensade ur på bergvägen och handlade. Det blir ingen städning, dom som köpt huset skulle tydligen städa själva om de fick flytta in till helgen. DET tackade jag INTE nej till! Så, alla måsten, är som bortblåsta känns det som. Wow, det finns verkligen ljus efter mörker.

Syster Ysters hund är i Luleå i natt, hon har opererats idag. Stackarn bröt 4 små ben i tassen då hon busade i snön. Men hon ska förhoppningsvis få komma hem i morgon, så vi håller våra tummar och.. tår??

Näh, nu ska jag gå och koka mig ett ägg, vart sjukt sugen på det.. Albin sover sedan 19:45, i SIN SÄNG!! Vällingen skippade han dock, så han lär väl vakna och vilja äta på en stund..

Godnatt godnatt...!!

Vi hoppas att snön får ligga kvar, det kommer tydligen mildare väder söderifrån...!!!

Målning


Detta är då innan vi börjat måla


Det här är efter, visst blev det bra!! =)

Bjuder på en härlig bild på sjuklingen också, iproppad Ipren och på strålande humör!!!

Inget nytt..

Näh, INGEN förändring what so ever!
Feber på 38,8, snuvan bara eskalerar och ögonen ser ut som hej kom och hjälp mig. Men, nu sitter han iaf och jollrar med pappa vid frukostbordet (åh så härligt, 10 min HELT för mig själv!)
Igår kväll la jag honom vid 19, han somnade tillslut kl 19:30, för att sedan vakna typ 10 ggr innan han tillslut vägrade somna om. Så vi var uppe till 22:10, han bajsade och busade runt som aldrig förr. (tänkte att nu kanske det vänder!)

Är han inte bättre på fredag så måste vi ställa in alla kalas =((( Buhu, så tråkigt..

Usch å bläää...

Ja, ingen förbättring på sjukfronten för min son. Han sov iofs bättre inatt, men långt ifrån bra. Iprenen som Miriam kom med gör verkligen susen. Men är han inte bättre imorgon så ringer jag BVC, så här kan vi ju inte gå hur länge som helst! (jag vet, typ 3 dagar har gått, men jag är LESS)
Just nu sitter han nedanför mig och lensar min börs, hoppas jag har kvar några pengar sen ;-)

Det blir inte så mkt gjort här på dagarna nu, börjar känna mig lite stressad. Vi ska städa ur lägenheten, ha kalas (OM Albin är frisk vill säga), få i ordning lite bättre och samtidigt få vår skönhetssömn.. Suck, måtte detta få ett slut snart!!
Längtar tills alla "måsten" är borta!

Bjuder på lite bilder också!


Detta var alltså lördagkväll, jag och Albin pussas. Eller åtminstone jag honom!


Detta måste va just innan vi flyttar ut från bergvägen, placerade honom i en tunna så visste vi vart han var.

Feber, hosta, snuva och ÖGONINFLAMMATION!

Blää vilken natt! Jag är HELT slut i kroppen idag, fick sova en sisådär 60 min då Albin sov idag. Men han har väldiga problem med sin hosta och nu har ögoninflammationen gått från ett öga till två!
Grin och gnäll HELA dagen, längtar tills min son kommer tillbaks!

Miriam kom som en räddande ängel ikväll, med Alvedon och Ipren. Testade iprenen, flytande, smakade apelsin visst. Albin slukade då sprutan, kanske var gott! Och kanske "biter" det mer på honom än alvedon.

Snart ska jag gå isäng, är faktiskt HELT slut i huvudet också!

När ska man få sova?

Uhgga... är sååå trött. Å idag blir det en riktigt lååång dag. Vi har svärföräldrar och farbror Tomas här för att hjälpa oss att måla taket på övervåningen. Min uppgift blir förstås att serva målarna och passa Albin.
Sen har vi även kalas på schemat idag, det blir säkert trevligt..
(och, Camilla, jag har också en superkamera! hihi.. )

Näh, nu börjar allvaret. Och som ni förstår. Har inte riktigt haft tid att blogga i veckan, MYCKET på schemat!

3 slagna hjältar..

Pust å stön vilken helg! Eller ja, vår helg, slutar nu.
Jocke börjar med förmiddag i morgon och jag och Albin fortsätter nöta på. Men imorgon tror jag dock att vi ska hitta på något som Albin tycker är roligt.
Nu blir det sängen! Klockan är halv åtta, ja, men vi är fruktansvärt trötta. Benvärk, ont i ryggar, röda ögon och lite smått förkylda hela bunten.
Albin somnade kl 19 och vi ska göra honom sällskap.

GODNATT!!

Sådärja!

Nu var man tillbaks online igen! =) Vi har flyttat HELA helgen och det är verkligen inte slut än! Det känns som att vi har grejer upp till knäna. Nu är allt mest bara inpulat i garderober och skåp, övervåningen ska målas (även om Jocke målade förrådet igår), gamla huset ska städas och tömmas på det sista. Suck!!! Massor kvar känns det som =)

Ser att världen där ute har rullat på som vanligt! Det var däremot jätte kul med alla trevliga besök som vi fick igår, man känner sig väldigt välkommen!

Barn ska lära sig vad som gäller i framtiden..................

En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en födelsedagspresent
till sin dotter.
 
Han frågar expediten:
'Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret?'
 
Expediten svarar:
'Vilken av dem menar du? Vi har:
Workout Barbie, 149 kr,
Shopping Barbie, 149 kr,
Beach Barbie, 149 kr
Disco Barbie, 149 kr
Ballerina Barbie, 149 kr
Astronaut Barbie, 149 kr
Skater Barbie, 149 kr
och Frånskilda Barbie, 1995 kr

Den förvånade fadern frågar:
'Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr och de andra bara 149 kr?


Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar:
'Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens
möbler, Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring gjord av
Kens testiklar.'


Mia Törnblom

Vilken suverän föreläsning vi har varit på, hon är ju en helt underbar människa! Så nu blir det till att jobba på självkänslan till tusen och sen föra över lite på mitt barn och sambo.
Sen åt vi på tatung, god mat!
Vilken kanondag det har varit. Å så kommer man hem och Albin sover som en gris i sin resesäng. SKÖNT. Ska oxå sova snart, det har blivit sena nättter.

Tack för era omtankar kring det här med Tara. Det känns bara bättre och bättre nu. Vi, eller Jocke, har pratat med uppfödaren och vi har rett ut det hela. Tydligen var hon rädd att vi skulle sälja iväg Tara till någon annan så hon hade i princip hoppat in i bilen och åkt upp till oss utan att tänka. Synd att hon inte ringde bara. Det är hur som helst en lång historia som slutat bra.
Vid årsskiftet blir det då definitivt att hälsa på Tara. Jag trodde ju aldrig att det skulle bli så här jobbigt!
Men i Sundsvall får hon det bra, hon har ju fått två nya kompisar att leka med dygnet runt, å dom ser ju ut precis som henne! =)

Gå vidare..

Vaknade i tårar i morse, kändes tungt eftersom Tara alltid kommer och säger godmorgon på mornarna.
Här är det jätte tomt nu.

Jag och Jocke har pratat om det som hände igår och känner oss rätt överkörda eftersom hon kom utan förvarning och tog VÅR hund med sig utan att blinka. Visst, det var ju det som var tanken. Men vi hade ju sagt fredag så vi var ju inte alls inställda på detta.
Mailade henne igår kväll och hon har fortfarande inte svarat, jag HOPPAS verkligen att hon hör av sig annars åker jag och hämtar igen henne!

Nä, usch. Hon får det nog bra, men just nu, ja, fortfarande, känns det rätt tungt!

Jobbigt..


Vi älskar dig!!

Grät så jag skakade..

Ikväll blev jag överrumplad av Taras uppfödare som plingade på dörren. Vi hade sagt fredag men hade idag lite mailkontakt ang. ersättning för Tara så hon blev orolig och körde upp från Sundsvall ikväll.
Jag trodde först hon kom för att prata men det visade sig att hon tänkt ta med Tara hem. SHIT!! Jocke jobbar ju em och fick inte säga hejdå.
Allt gick så fort, jag skakade då jag skrev på ägarbytet. Vet inte varför, skakar nog då jag blir nervös. Jag packade hennes grejer och då jag såg henne hoppa in i deras bil släppte chocken. TARA HAR ÅKT! HON KOMMER ALDRIG MER TILLBAKS!
Jocke svarade inte på mobilen, jag ringde minst 20 ggr! Usch, bara grät och grät. Då han äntligen svarade kunde jag knappt prata utan skrek, medans jag grät..
- Varför svarar du inte?! Tara har åkt!

Det känns väldigt tungt, vår fina hund har lämnat oss. Jag vet att hon får det bra, men just nu vill jag bara hålla om och krama henne.
Sänder henne en varm kram. Hoppas du får det bra vännen. Ledsen att vi inte klarade av att ha kvar dig!!

Algot...

M: Wilgot

C: Nä, Albin

M: Algot..

Skratt

Barn är för härliga!!


Nu åker kärleken...

Till mitt tidigare inlägg...

Tara kommer att omplaceras, nu har vi bestämt oss. Tiden räcker inte till för vår kära vän. Hon har hängt med i vått och torrt och nu börjar det vara väldigt torrt för henne. Vi vill ge vår hund kärlek och tid, men det känns som vi varken haft det ena eller det andra nu på slutet och bättre blir det inte.
Så på fredag kommer uppfödaren och hämtar henne för att hitta en ny familj. Nu känns det helt rätt. Efter det att vi gråtit en skvätt och vägt för och nackdelar med allt.

Hoppas ni förstår. Även om det för oss känns som ett misslyckande så gör vi detta för hennes skull, så att hon får det liv hon förtjänar!





Jobbigt/svårt val..

Om man har tänkt på något länge, planerat och funderat och försökt på alla de sätt för att undvika de oundvikliga.. Ibland har det varit verklighet ibland inte. Men så helt plötsligt knackar det på din dörr och de ska mest troligt ske.
Det känns jobbigt, svårt och tufft. Men samtidigt skönt och lättande då man vet (eller hoppas att man vet) att man gör det rätta. Det som är rätt för just den.
Varför känns det då så fel när det nu nästan blivit bestämt. Jag hoppas att vi gör rätt, jag hoppas att jag gör rätt.

Det kommer hur som helst att bli ett litet hål i våra hjärtan, men förhoppningsvis fyller vi någon annans..

..mer får ni veta inom en snar framtid.. Vill inte säga mer förrän vi vågat öppna för den som knackar..

Krypa in..

Min son har kommit på att det är jätte roligt att krypa in i trånga utrymmen.. VÄLDIGT ROLIGT!


Sen har vi katterna i Sjöbotten som bara älskar att hänga och slänga..



Å sen har vi potträningen..

Den gick inte alls bra i helgen, vi köpte en billig potta till Sjöbotten som Albin endast ville kissa på EN gång av alla 100 som vi försökte.. Måste varit väldigt oskön..
I morse däremot så kissade och bajsade han på pottan och avslutade det hela på köksgolvet.. Men, jag ger mig inte! Så detta blir lite av en utmaning för mig.. Mycket jobb, men det ska väl löna sig! =)

Å för er som inte förstår det här med kiss och bajs.. DET KOMMER! =)

Brio reservhjul!!

Vart kan man finna dessa??! Ingenstans verkar det som.. Kanske köpte fel vagn trots allt, 2 punkteringar på 1 vecka!!

Roliga markörer..

Kolla denna länk..

Har inte kunnat kika så mkt själv eftersom jag inte sitter på min dator.. Men tror det kan vara rätt skoj!

Cursormania

En DAG på stan...

Om man frågar min sambo iaf, för jag anser att det bara var en halv dag. Vi var i stan kl 13:30 och färdiga strax före 16. Så några timmar på stan är INTE en hel dag. Men vi fick mycket gjort, köpte målarfärg, nya kläder till Albin och en potta. Är ju som inne på det här med potta nu =))

På fm var vi förbi mamma och bjöds på sockerkaka, det var gott och väldigt trevligt. Albin gillar INTE hästar, hellre får =)
Nu sitter vi i Sjöbotten, ja, i helgen också. Men vi har babysim imorgon och ansåg att det var onödigt att köra fram och tillbaks som en jojo..
Tror det blir en tidig kväll ikväll, känner mig helt slut i kroppen...

Hoppas att det gick bra för Camilla i Sundsvall på Ikea idag och även så Miriam som vi träffade i Skellefteå.

Hoj hoj!


Hur f*n kan pojkspolingen vara kvar?

Hur kunde Lars åka innan Johan?!


Bye Bye Lars!


Ikväll rockade du!

Potträning!

Imorse blev det pottan efter frukost för Albin och han var super duktig! Du förstår när man är småbarnsmamma är detta en sensation! Mycket bajs och kiss förstås.. hihi.

Imorse fick min sambo erfara Taras problem med att stanna på gården. Hon hade stuckit innan han ens hunnit blinka. Så, det känns på sätt och vis bra att han får se vad jag får dras med hela dagarna! Nu har han åkt till skogen. Han har det VÄLDIGT bra min sambo, som har 1 dag i veckan då han får åka och göra något som han tycker är roligt. Tänk om JAG hade den lyxen!

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Camilla

Reglerna är följande:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 st i slutet av inlägget

1. Jag är en nagelbitare
2. Skrämmer ofta upp mig själv i onödan
3. Är en nattätare
4. Skulle kunna gå i graven för mitt barn!
5. Min mamma är min bästa vän
6. Har ett alldeles för hetsigt humör
7. Saknar ofta vår BMW

Jag utmanar: Syrran, morsan, Sofia, Maria, Erik och Johan

...och hattarna på sne!

Så gick det med potträningen idag. Blöjan på huvudet och ett ständigt jagande med denna potta. Måste vara för att den är grön och fruktansvärt ful! Efterlyser en ny potta, kan ju inte vara något annat fel, eller?

Hur som helst så är han ju riktigt jäkla söt!

PLUS +++++

Satt och bläddrade kanaler igår och hamnade kuligt nog på ettan av alla 100 man har.. ;-) Fick då också veta att vi tydligen har den DYRASTE försäkringen på vårt barn.. Trygg Hansa..
Har ju själv haft den försäkringen på mig och det man vet och känner till är också det man blir trygg med. Ska nog kolla upp det där lite mer. Men har samtidigt svårt att snåla på mitt barn, vill ju självklart att han ska ha det BÄSTA!

Nu till något annat. Tänkte jaga ifatt lite bakformar idag.. Alla recept "kräver" ju bakformar i de måtten som jag INTE har..
Eftersom jag ofta misslyckas med min bakning så tänker jag denna gång börja i en annan ände.. Så, dags att inhandla lite nya!

Grin o grin...

Suck, vilken dag! Var på Liten och Stor på fm och tyvärr blir vi mindre och mindre grupp =( Då vi (jag och Albin) kom hem så sov lillen och mors var förbi och käkade lunch.
Jag tog det lugnt en stund medan huset ännu var tyst, väldigt skönt. Det brukar bli till att sitta och titta på serier på datorn eller dega framför tv:n, för om jag sover så kan jag inte sova på natten.

Då Albin vaknade kopplade jag ihop kälken och knäppte fast Tara i hela anordningen. Albin fick ligga bak i kälken medan Tara drog. Det gick JÄTTE BRA!, tills vi kom på "torra" ytor, dvs ytor utan snö.. Trååååkigt att vi inte fått behålla snön som kom! Tara blev alldeles tokig då det tog stopp och började hoppa och ha sig. Men jag hjälpte henne och berömde.
Vi tog oss ända ut till OKQ8 för att hämta paket från IKEA, 20 kg!! Tara var helt galen och vägrade dra, men vi tog oss iväg och Albin satt som en kung på kälken, framför paketet som nästan tog upp all plats. Som sagt, det gick bra då vi hade snö/is att dra på. Vi tippade ju BARA 1 gång.. Men det gick bra det med..

Ikväll var Tomas och Anette förbi, längesen vi träffade dom och dom tyckte Albin blivit så stor. Sen var det väl mest skrik och grin då dom var här. Men då jag klädde av honom och skulle göra honom i ordning för välling upptäckte vi bajs i blöjan, som förmodligen legat där ALLDELES FÖR LÄNGE!!! Det är som tusan då man inte känner någon lukt!

Men, nattningen gick helt super! Han sov på 6 minuter och nu ska jag se Bonde söker fru/Bonde söker man och Bonde söker pojke!.. Ha de gott så länge..

Kom ihåg att kika in här!! Kanske händer något roligt snart!! =))))

Tittut i lådan..

Lägger in en bild på sko-kungen. Dock väldigt dålig om balans..



Imorse då vi vaknade såg jag att det töade så vi skyndade oss ut för att hinna dra pulkan lite. Tara fick också dra, hon är väl inte så jätte duktig, övning ger färdighet!

Då vi kom in från våra strapatser ute så började jag packa lite smått.
Packade även ner Albin som mest var i vägen.

Tittut!


Men insåg att det börjar vara svårt att packa nu, det mesta som vi inte behöver är redan nerpackat.
Linda och Wilgot hälsade på också (väldigt trevlig överraskning!) Så de småbusade på litegrann vilket var väldigt passande för lille Albin som började vara trött, alldeles för tidigt på dagen.

Just nu sover Albin middag och jag ska nog passa på att ta en dusch. Han har redan sovit 2 timmar, men jag hoppas han sover en liten stund till!


Pulk time!

Gissa om det var skoj att åka pulka idag! Albin satt så bra medan vi var på en promenad i samhället. Det blev lite kallt fram åt eftermiddan men annars var det riktigt skönt. Det här kommer att bli en favorit i repris!


Kallt, kallt och kallt!

Albin är förkyld fortfarande stackarn. Han får sova 2 ggr idag med, ute i kylan, men väl nerbäddad.
Inatt har vi sovit i Sjöbotten och det gick jätte bra, Albin somnade nästan direkt i resesängen igår kväll och vi andra hade underhållning av Idol.
Det var sisådär, schlager är väl egentligen inte min grej. Gick och la mig innan det var utröstning och tippade på att en tjej skulle åka, vilket jag hade rätt i. Stackars Sepideh. Men hon har haft 2 dåliga låtar på slutet, hade hon haft en Whitney, Mariah eller Celine låt hade hon nog varit i sitt esse!
Lars var ju kung som vanligt, den killen har charm! Han kanske inte är nästa idol, men vilken musikal han skulle kunna göra! =)
Kevin rockar, han är ju typ bättre på svenska än vad jag är! =)

Vi lämnar Sjöbotten kring 11 - 11:30 idag. Jag glömde ju tröjan jag ska ha på mig ikväll och ingen som kommer ihåg mina grejer, det får jag göra själv. Vi glömde även badkläderna och jag är skeptisk till att jag kan hitta några nya på så här kort tid, speciellt som det inte är badtider nu. Vi ska hur som helst ta en snabb sväng in till Ske-å centrum och se om vi hittar någon tröja till min kjol och sen vidare till Piteå och suuuuupa skallen av oss ??? Heh, ne, inte kanske så hårt!
Jag hoppas det blir roligt. Hoppas även att Albin får det bra.. Kommer nog sakna han mest! Jag kommer säkert stressa mig hem imorgon för att få pussa på honom...

Hej svejs!

RSS 2.0