Verkar bli...

.. en underbar dag!
Igår var jag hemma halvdag med A som fick vila sig från dagis. Han har varit lite hostig och det blev ju inte bättre då han var ute i regnet och blötte ner sig.
Idag blir det nog att vara ute i solen så mkt som det går, kanske en sväng till Å för att ta hem några målarprover. Måste bestämma färg i det blivande kontoret också!

Nu ska jag äta frukost med familjen! Hoppas ni får en kanon dag!

Stånk och stön....

...blev det på söndag em/kväll. Jag satte igång att flytta ut A's leksaker från lekrummet till under trappen och delvis på övervåningen. Nu blir det snart att måla över den fina målningen som de tidigare ägarna gjort. Ska bli skönt att få in lite ljus.. Sen blir det ett kontor istället för barnrum tror jag vi kommit fram till.
Jag och J flyttar ner och barnen får bo uppe, men det blir väl då de klarar av trappen själva. Så det är ju en bit bort.
Nere, där vi har kontoret nu blir vårt sovrum. Det ska också målas/tapetseras och göras om. Kanske jag får mig min garderob snart! Funderar på spottar i golvet också! Stora planer!... (undrar om J också funderar på sånt här hela dagarna??)
Börjar jag spåna kan jag aldrig sluta, så det är väl "tur" att J plockar ner mig på jorden ibland, om än kanske liiiiite för ofta.. Skillnaden är att mina tankar och drömmar blir oftast verklighet medan han gärna pratar på om vad han ska göra men inte slår slag i saken..

Nu ska jag snart hämta A från dagis sen ska vi förbi på jobbet och kopiera VIKTIGA papper inför bygget. J jobbar em så kvällen blir hos Tomas och Anette med middag och tårta.. För idag blir "lilla" Tomas 51 år!! Grattis igen då!


Expo i Robban..

.. är ju sådär lagom motiverad. Albin och J åkte iväg till Sjöbotten nu på morgonen för att byta däck på Volvon, blev rätt tyst och lugnt här hemma då. Skulle ju vart helt underbart att få vara hemma och bara njuta, kanske städa lite och baka.
Igår var jag på barnmässan i Umeå, det var mys. Jag och A åkte tyvärr själva, på mässan var det väääääldigt många mammor OCH pappor som gick tillsammans, så det kändes lite ensamt.
Det blev en babybox för gravida, en ny läcker mössa till A och en massa reklamblad och prover.
Sen bar det av till BarnensHus för att shoppa presenter och lite utegrejer till A, det var roligt. Dom hade inte så mkt sånt på mässan tyvärr.
Blev lite blommor också, inte på trädgårdsmässan som låg i hallen bredvid utan på Interflora vid BarnensHus. Det var ju också lite spännande att handla då man har en liten som springer åt motsatt håll hela tiden. En halvtimme senare och x antal plantor svettigare möter man en kärring som ifrågasätter min plantering. Lite gravidhormoner på denne och utbrott på den stekande solen så var vi snart i bilen på väg hem...

En underbar lördag avslutades hemma hos Tomas och Anette med grillning. GOTT, det är det ju alltid! A var svår att lägga och jag höll nästan på att somna före honom..
Grattis Tomas!

Nu MÅSTE jag åka om jag ska vara där kl 10!

Det börjar närma sig!

Japp, nu närmar det sig med stormsteg. Tur att man mår prima, endast magen som är ivägen ibland. Och, ja, jag erkänner väl då, humöret kan väl tryta de med.

Så här såg man ut förra grav den här tiden


Och det här är nu


En riktig tjockis må jag säga.. Går inte att njuta av sånna här saker inte!!





Nu till något helt annat..
Är det INGEN som vill komma på mitt Tupperware party den 7/5??? Man behöver ju inte köpa något, ni kan ju komma och fika iaf!

VÅR!!

Idag blir det nog en väldigt skönt dag.. Ska snart ta och pallra mig ner till kapellet för lite L&S. Albin sov hela natten i sitt rum inatt, igen välling och inget skrik. Helt underbart! Även fast jag vaknade flera gånger och var tvungen att gå och titta att han verkligen var kvar.. :-/

Hur som helst, solen skiner och man känner riktigt hur lyckan kommer med den. Vill önska någon lycka till idag, hoppas att allt blir som ni tänkt er så att vi snart kan bli grannar!

Fick inte gå på något möte igår men som tur är så kan sambon repetera allt som sas i minsta detalj ;-)
Verkar tyvärr som att det inte är så mycket vilja i lägret till att förändra och förnya så mkt..

ådernät och nya tider!

Fan oxå vad mina ben ser ut! Jag har fått något så fint som ådernät, halverst åderbråck på ena benet. INTE vackert iaf. Tyvärr så är dom ju redan fulla med celluliter och annat sånt där "vanligt" som ALLA tydligen får.. Jag känner inte en enda i min ålder som har det, iaf inte vad jag har uppmärksammat.

Det går tydligen att behandla "bort", men det får bli sen. Förstå måste jag ändra mina levnadsvanor. Typ motionera mera och inte sitta så mkt med benen i kors, vilket blivit en hel del sen jag började jobba.

Ser att någon/några antagit utmaningen.
På måndag startar vi.. vad har vi för mål och vad blir priset????
Och, Sofia, självklart får du vara med.. men var inte så förbannat duktig då! ;-)

Nu ska jag sova, är egentligen väldigt trött"

UTMANING!..

Utmana dina vänner och köp en stegräknare..

Det ska vara sånna som ligger på ungefär samma nivå som du.
Sätt upp ett lämpligt mål och börja "tävla"

Jag är helt med! Behöver verkligen komma igång nu, vill ha upp konditionen! Någon som vill vara med, om ni nu inte är tävlingsmänniskor så behöver man inte nödvändigtvis tävla mot varandra
Men annars vore det ju trevligt om övriga "förlorare" går ihop om en pris till den lycklige motionären..

Å, nej Sofia, du får inte vara med ;-)

Borde väl blogga lite..

... men man är ju så trött!

Ännu en torsdag har flytit på och jag har fått deklarera idag, väldigt spännande faktiskt! Hoppas att det blir fler så man kan lär sig något och faktiskt fattar vad det är man gör.
Det blev sent hem idag, J ringde och undrade var jag va någonstans, pannkakorna väntade juh!

Sen var J och A ute medan jag bakade bröd och var så där "huslig" ;-)
Precis som vi lagt A fick jag ett sms från Miriam om en promenad, jag är ju som sagt inte bangen bara någon drar med mig ut. Så, en promenad blev det, en väldigt intressant sådan. Höll nästan på att bli uppkäkad av en rottweiler som jag moppsade upp mig mot. Ångrade mig lite sådär i efterhand då jag förstod att det inte var någon idé att reta upp en sådan hund, med mål för att döda!
Men i övrigt en skön promenad med mycket pedagogiskt prat.. hehe..

Nu ska jag oxå knyta mig. J och A sover sedan länge, kloka pojkar! Godnatt, godnatt!

En liten bit omtanke...

...sänder jag till en vän som har det jobbigt. Jag hoppas att det löser sig snart. Ibland går det uppför och ibland utför, mest önskar man att man hade en plan plätt att stå på. Jag finns iaf för dig/er om det behövs..

KRAM!

Påskhelgen..

Det var riktigt underbart att åka iväg några dagar för att leva ett väldigt primitivt liv. INGET rinnande vatten och el. Om man inte räknar min mamma som hällde vatten över mig då vi bastade. Dagarna består av uppvärmning av stugan, vatten hämtning, snöskottning och utflykter av olika slag.
Dag 1, långfredag, var vi i Nalovardo och åkte skidor/snowboard. Jag och mor min höll oss i backen och passade Albin och eld. Vi hann t.o.m sov en stund medan de andra nötte på i backen. Solen ville inte riktigt titta fram, men det var varmt och gött ändå.

Dag 2: Pimpeltävling utan dess like, 134 pimplare och endast ett fåtal fiskar.. kanske en 5-6 stycken. Ingen av oss fick napp. Men vi vann bra nog på lotteriet, det gjorde nog alla.
Bjuder på lite härliga bilder..

                              

                                   

 

Min bror och sambo bjöd på skoterskola med en Skidoo Everest 440 77-a. Det gick väldigt tungt och dåligt för de yngre lärljungarna och de var blöta i svett innan mål. Självklart bjöd både bror och sambo på en uppvisning med skotern själv, "det gick ju visst att ta sig runt i den blöta snön"

Borta bra.. men hemma är ju bäst..
Det man uppskattar med att komma hem - Lampor som går att tända med en knapp på väggen, toaletten som man spolar på, kranen och duschen. Men allra mest, sin egen säng och sitt egna utrymme!

GLAD PÅSK!

Testar

Nu är jag i testar tagen igen.. Tack Camilla för att du inspirerat mig.. Nu är det bara texten som ska fixas och donas.. =)

Cykeltur!



Ja, det här blev 2.a gången och han höll på att somna denna gång med. Fort hem och luncha innan det blev att sova i vagnen. Det var härligt att få trampa lite, även om jag var riktigt otränad!

 Våffellunch i fredas, väldigt gott och väldigt kladdigt! =)

 Åsså "lilla" magen.. Någon som vill ha vadslagning?? Pojke el Flicka? Hehe..

Utmaning!

1. Hur gammal är du om fem år?
30 år

2. Vem var den sista du träffade?
Jocke

3. Hur lång är du?
 171 cm kanske

4. Vilken var den senaste film du sett?
The Golden Compass (urdålig)

5. Vem ringde du senast?
 Morsan

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
A men gör de.. albin behöver oxå lite träning. Ska vi säga vid 17? Till Johanna

7. Vad är helgens planer?
Middagsgäster och cykeltur

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Dom är varken eller.. Dom lever iaf inte i hop längre

10. När såg du senast din mamma?
I går kväll

11. Vilken ögonfärg har du?
 Blå

12. När vaknade du idag?
Halv åtta

13. Har du någon gång hittat en katt?
Ja, en liten kattunge som var på vift

14. Vilken är din favoritplats?
BILEN!

15. Vilken plats föredrar du minst?
Att vara på isen

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Om 10 år har jag renoverat varenda rum i vårt hus minst 2 ggr (iaf enligt min sambo)

17. Vad skrämde dig som barn?
Björnar och hundar. Björnar är det fortfarande

18. Vem fick dig att skratta senast?
Albin

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Nope, men jag har ändå inga

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär, önskar förstås en bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen?
2 väldigt platta

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett, nå fler ska det aldrig bli

24. Har du någon gång spytt på någon?
Möjligtvis då jag var spädis

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Strumpor, helst tjocksockar

26. Är du social?
Då jag orkar ;-/

27. Vilken är din favoritglass?
Det varierar, tror det var magnum sist

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Hehe, massor! Betala av lånet först och främst

29. Tycker du om kinamat?
Nja..

30. Tycker du om kaffe?
Nope, hade nog inte tänkt lära mig heller

31. Vad dricker du till frukost?
The, mjölk eller O´boy

32. Sover du på någon särskild sida?
Japp, till vänster om sambon

33. Kan du spela poker?
Yes, är ju något av en mästare.. hehe

34. Tycker du om att mysa?
Aaaaa...

35. Är du en beroendemänniska?
Mmmmm

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Japp, Magnus Boström!

37. Vill du ha barn?
Men! Självklart!

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och lite bebisspråk (klå den ni!)

39.Har du någonsin åkt ambulans?
Nej, men jag har minsann försökt

40. Föredrar du havet eller en pool?
Pool, om den är ren

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Min familj

42. Äger du dyra smycken?
Vad klassas som dyrt.. 

43. Har du någon gång testat narkotika?
Nej, inte det minsta

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Satsumas

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Shit, jag vet ju att det finns någon. Robert K, kanske!
 
46. Välj ett ärr på din kropp?
Det långa i svanken

47. Vad har du för ringsignal?
Nickelback - If Everyone Cared

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Ja, en väldigt söt liten mössa bla.

49. Flirtar du mycket?
Tror det.. :-/

50. Vart togs din profilbild?
Tjuvade den på nätet
 
51. Kan du byta olja på bilen?
Javisst, om jag skulle bli tvungen till det

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej, å det tycker jag är lite konstigt

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Åh, det var ju en jätte bra bok som jag fått av mamma. Kom inte ihåg vad den heter (samma författare som "Flyga drake")

54. Läser du dagstidningen?
Ibland

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Ja, "Vi Föräldrar" och "Hälsa"

56. Dansar du i bilen?
Lite svårt eftersom jag sitter fastspänd. Men jag sjunger som attan!

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Lugna Favoriter

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Några siffror

59. När var du i kyrkan senast?
Albins dop, drygt ett år sen

60. Vilka personer utmanar du: Morsan (om hon har tid) Syrran och Jasmine


Är det fel att vara jag??

Ibland känns det iaf så.

För att vara perfektionist passar inte många, det passar inte mig heller, men jag är det. Likaså att vilja planera och ligga några steg före "dagen innan". Sen är jag ängslig, orolig och ångestfylld ibland, vilket inte alls verkar passa in.
I diskussioner får jag ofta försvara mig och den jag är. Jag kanske inte är jätte nöjd med mig själv, för jag är inte världsbäst, vem är det?
Men jag försöker... å jag försöker.. hela tiden att ändra på mig själv och den jag är. NU är det slut med det. Jag är så less på att höra en viss underton över att jag inte duger, att jag ALDRIG kan slappna av och leva i nuet.

Ni som älskar mig, tycker om mig, gillar mig och vill umgås med mig. Ni får ta mig som jag är och acceptera att jag inte kan vara som ni. Även om jag ibland önskar att jag vore annorlunda, kanske lite mindre "städgalen" (som en del uttrycker sig). Det vore ju så mkt lättare.
Men det svåraste är nog att leva med sig själv i hopp om att bli en annan en dag, så, jag får nog bara acceptera den jag är. För jag hoppas innerligt att NI gör det också!!

tänder

Hinner inte blogga ikväll, tror A tampas med tänder på övervåningen. Ska knyta mig och gosa ner mig hos honom.. hoppas vi sover bättre då vi samsover! Imorgon är vi lediga hela familjen, så, om det inte regnar blir det kanske cykel.. OM nu J vill hjälpa mig att montera cykelstolen!..


Cykla?

Kan man börja cykla snart eller?? Köpte hjälm och cykelstol till A idag på stan, så NU ÄR JAG SUGEN på att ta trampa lite..
Underbar dag i dag för övrigt, umgicks med familjen på stan och åt middag med mamma, som senare fick vara barnvakt då jag var på möte.. Fast nu är jag lite trött (ovanligt) så jag ska knyta mig..

Visst är det jobbigt då det känns som att en vän inte tycker om en längre, men man är för feg för att fråga om det. Töntigt?, ja absolut.. Varför tänker man så?

RSS 2.0