Så trött så trött...

ja.. man kan då bli det av allt sjukt dom visar på tv.
Igår hade jag en timme helt för mig själv, då valde jag att se Linda Rosing som söker kärleken. OH MY GOD! Vem skulle överhuvudtaget vilja bli ihop med en kille som sökt för att finna kärlek med Linda????
Men, ska försöka att inte döma ut henne helt efter bara ett avsnitt. Fast jag tror inte jag kommer att se några fler. Det var ju ungefär som Barbie söker Ken...

I morgon ska vi lägga golv. Jag ville ju helst börja lite smått att lägga i em. Men då jag inte fixar det själv så blev det inget, synd att inte J har samma "sug" som jag.

Vad lite man hinner..

Ja, inte är det mkt som man vill som man hinner med.
Shoppade lite på rean i Å idag, en liten 3-hjuling till Albin i sommar. Han har förstås redan fått den monterad och jag var ruskigt arg innan jag fått ihop cykelj*veln.. som den många gånger fick heta. Dessutom ville Albin gärna hjälpa till och slita och dra, men helst sitta i mitt knä och skratta åt mamma som kokade av ilska.. (måste vara gravidhormoner, för det är ju så skönt att man kan skylla på det)

J är på folkan och ser hockey. Måste säga att det är ganska skönt att vara hemma då det är tyst och lugnt.

Jag bävar för morgondagen då det är dags att lämna Albin på dagis igen. Han blir så ledsen att det skär i bröstet då man går därifrån, fast sen är han förstås på bättre humör. Längtar tills nästa vecka då jag får hämta, mkt roligare!

Nu ska jag sooooova. Är riktigt trött..

Undrar om jag skulle försöka äta lite mer vitaminrik mat.. tror inte jag får i mig det jag behöver. Ska handla imorgon efter jobbet och då blir det bara nyttigt!

Godnatt!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Camilla och tar väldigt allvarligt på dessa =)


1. 4 TV program jag brukar se:
Jag följer inte någonting på tv just nu. Lite av det som faller mig in. Ska dock följa Robinson då det drar igång.

2. 4 saker jag gjorde igår:
Va på marknad, målade Albins rum, lagade god mat (som jag fick avnjuta själv) och grät en skvätt.

3. 4 saker jag längtar till:
Bebis, sommar, J kommer hem och Albin vaknar

4. 4 saker som står på min önskelista:
Ett omgjort sovrum, hel bil, carport och gärna en kamin

5. 4 saker jag tycker om att göra:
Umgås med vänner, fota, avjnuta en bra bok och mysa med familjen

6. 4 saker jag avskyr:
Otrohet, döden, smärta och lögner

7. 4 saker jag åt i går:
GODIS, fisk, saltgurka och varm choklad (dock inte i en och samma måltid)

8. 4 bloggar jag utmanar:
Syrran, mamma, Jasmine och Sofia

Bränd katt...

Nu ska Kalle väl aldrig mer vara på diskbänken..

Albin hade lyckats vrida på en spisplatta i lagom tid innan Kalle smög upp på diskbänken. Men tji fick katten då han lyckades trampa på den varma plattan.
Han for som en il längst golvet och huset började lukta bränt. Men trots allt detta så mår han under omständigheterna bra.. Vilken tur..
Nu är det bara till att se om han har lärt sig sin läxa.

Så jäkla tråkigt!

Japp, idag åkte J iväg då jag kommit hem från marknaden. Tydligen går det inte att meka med bilen i vårt garage så han begav sig till Sjöbotten och tog med Albin så jag skulle få måla lite. Precis då jag städat undan, gjort lite mysigt, börjat med mat och duschat så ringer han och säger att det var mer jobb än väntat.
- Åh så oväntat!..
Blir bara så less..
Så nu, en lördagkväll, fortfarande ensam och extremt besviken och ledsen, sitter jag här ensam och irriterad.
Varför vet jag inte riktigt. Jo förretsten. För att J försökte göra mig till boven och ge mig dåligt samvete för att jag blir arg, då jag anser att han faktiskt kunnat göra detta hemma eller möjligtvis i Tomas garage för att spara både körning och tid.
Fast mest arg är jag väl på den där (satans) bilen som ALLTID ska repas.. Kostar pengar och tar tid gör den.. Hade jag fått välja hade jag kört den på skroten!!

Hade även tänkt mig ut med C ikväll men har bara varit så less och stängt av mobil och annat och låst in mig i ilska.
Det enda som är riktigt jobbigt just nu är att Albin är i Sjöbotten istället för att spendera lite kvalitetstid med sin mamma.. All tid man får med honom nu känns rätt så dyrbar då dagis "tagit" över på veckorna..

Nä, nu blir det sunkig melodifestival, lite fest i magen och mys med Kalle (den brända katten), men berättar med om det sen. Då mitt humör blivit till sig.. Kan det vara gravidhormoner tro??? Näh, min ilska är berättigad!

Måste faktiskt få skryta lite..

Känner en tjej som skrivit denna låt.. Faktiskt riktigt bra och sätter sig gärna på hjärnan..

www.myspace.com/JasmineTehyrell 

Klicka på länken och lyssna själv..

Sen har vi ränt på stan idag, eller iaf enligt sambon, blev typ 3 timmar. Jag fick endast 15 min att kolla på barnkläder och barnartiklar, under vissa protester dessutom!
Ikväll äter vi middag i Sjöbotten innan vi beger oss hem med Js nya glasögon och matkassar.

Tjohej!

Försäkringskassan... gah!!

Visst ska det väl vara så krångligt som möjligt att begära lite tillfällig föräldrapenning.
Vi tyckte vi var smart som delade upp dagarna, men då måste vi anmäla tillfällig fp 2 ggr, en på mig och en på Jocke, så nu kommer det väl 2 blanketter som dagis ska fylla i!
jag blir inte riktigt klok på att man ALLTID ska måsta bråka sig fram!...

Burträskmarknad i helgen! Någon fler?

Feber och andningssvårigheter...

Japp, då var vi drabbade IGEN. Fast den här gången var väl brevet på posten väldigt väntat. Albin blev sjuk natten till söndag, hans hosta förvärrades då febern satte igång.
Så söndag var en dag med vila, börjar känna igen väggarna och trösklarna på det här huset nu. Natten till måndag blev dock en MARDRÖMSNATT! Albin har svårt att andas och ständigt tät i näsan. Då jag ringde sjukvårdsrådgivningen och dom fick lyssna på honom så sa dom att vi skulle tillkalla ambulans för att få åka in till akuten. Jag ifrågasatte förstås det eftersom vi mycket väl kunnat köra själva, men hon proppsade på ambulans iaf.
Så kring 02 på natten dök två väldigt trevliga ambulanschaufförer upp. Måste tillägga att då var Albin OFÖRSKÄMT pigg pga. iprenen.
Men vi valde att inte åka in även om de sa att det var upp till oss och att de gärna körde in oss om vi ville.

Måndagen blev det att sitta dryga 2 timmar på vårdcentralen med en väldigt grinig och trött kille. Han fick inhalera lite medicin och var verkligen inte nöjd då masken åkte på. Stackars liten, det gjorde ont i mammahjärtat.
Men det var som tur var inte lunginflammation och medicinen gjorde, vad jag anser, inte så stor skillnad. Vi åkte hem, trötta, med mollipect och ipren.
Jocke tog em medan jag åkte och jobbade.
Natten delade vi på, så jag kämpade på till kl 00:30, sen fick vi båda sova till 02 och sen tog Jocke resten. Så jag sov väl ungefär 4 timmar natten till idag.

Men det är skönt att det är snabbt över, iaf det värsta. Idag har han varit nästintill feberfri och piggare. Han har lekt och busat mellan hostan och snuvan. Jag och Albin sussade i 1½ timme totalt idag och det är rekord sen han var sjuk.
Ikväll har jag varit upp en gång och nattat om, då blev det både mollipect, ipren, nässpray (som jag är så emot) och välling. Tror det var vällingen som gjorde susen, kanske börjar han få tillbaks aptit.

Så nu när jag förberett allting och bara kan slänga mig isäng då han vaknar ska jag skynda mig att smaka på min chokladkaka och kanske njuta några min framför tv innan jag får sova..

GODNATT, hoppas jag..!

[email protected]

Nu har det dragit igång med råge! Hur mycket som helst att göra, det är typ London Subway på jobbet med folk som springer mellan varandra och sliter och drar i papper.
Riktigt så kul som jag väntat mig blev det inte, det är SÅ SVÅRT! Jag hatar att köra fast och inte fatta någonting.. Är väl kanske inte så van att fatta noll.. hehe ;-)

Albin var som en fästing på mig då jag kom hem, fick knappt äta klart maten som J hade färdig. Men det var myyyys, man uppskattar honom mkt mer då det inte blir en 24 timmars dos hela tiden. Dagis hade också gått bra, fröknarna undrar vad det är för ett "underbarn" vi har.. Så han vet hur man ska bete sig iaf, för det är bara hemma man riktigt kan släppa lös och visa sitt RÄTTA jag.. ;-)

Ikväll blev det en prommis med Camilla, kallt och härligt. Konstigt det här med vädret, vart man än vänder sig så är det de folk pratar om. Tror själv att jag fick nog då man körde taxi och fick höra hur vädret var typ 50 ggr om dagen.. Finns det inget annat att prata om? Nä, men då har vi det jäkligt bra!

Nu ska jag avsluta min O´boy (nyttigt ja vet) framför "Du Är Vad Du Äter"... Sen blir det nog sängen, är väääldigt trött och har ont i huvet.
Imorgon blir J 25! Grattis!.. Här blir det kalas till helgen.. så släkten som läser detta, kom hit på lör kl 14 å fika med oss..
Vännerna får de bli en annan gång!

P.S Rubriken är min nya mail D.S

Sista inskolningsdag

Allt gick jätte bra. Det hade väl varit lite grin och gråt men det är det ju även då han är hemma med mig. Jag hämtade honom kring ett då han hade sovit färdigt.
Vi städade och plockade lite innan Miriam och hennes son Tim kom förbi och fikade med oss. Tim älskade Albins traktorer och Albin delade gärna med sig av dom.

Efter blöjbyte blev det byxkalas..





OCH J har tappat sina brillor så han har fått ta på sig sina "lumpenbrillor". Det är bra att han tycker att de är osköna och skaver. Dessa ska inte bli långvariga om jag får säga mitt!
Imorgon ska vi in och testa lite nya bågar..

MOAHAHAHAHAHA!!!

http://www.chilloutzone.to/video/frauen-am-steuer-compilation.html

Känner du igen dig!!? Jag hoppas INTE det!

Tänk att få betyda så mkt för någon...

Idag lämnade jag Albin på dagis i ca 30 min. Han hade gråtit de första 10 min sen lekt lite och varit lite smått kinkig. Då jag kom tillbaks satt han i knä på en av fröknarna med tutten i munnen och leksaksmobilen vid örat.
Han blev väldigt glad att se mig och kom fram direkt. Det var nog den goaste kramen jag fått på länge då han riktigt borrade in sig i min famn...
Imorgon ska jag lämna honom där från 08:30 - 13:00.. Så han ska äta lunch och sova där.. Det är ju förstås med lite blandade känslor som man lämnar. Men det brukar kännas bättre då man gått därifrån, det dåliga samvetet kommer sen då man hämtar..

Nu blir det snöskottning för 2:a gången idag.. Det gäller att hålla undan snön så mkt som de går!

Dagisdax..

Idag var första inskolningsdag på dagis för Albin. Det gick jätte bra hela tiden vi var där. Det började med att han ramlade på rutschkanan då han försökte gå upp fel väg, hon som har hand om inskolningen trodde att han skulle börja gråta och räckte honom till mig. Men det gick bra, han vart väl lite ställd bara.
Längtar redan till i morgon och ännu mer den dagen jag får börja gå undan =)

Idag blev det en runda med Camilla igen, vi tog ju en igår också men den blev inte riktigt lika lång som idag. Sommar 2009 here we come.. Eh, kanske inte riktigt för min del då.. Men jag bör väl vara lite extra pigg inför förlossningen iaf.

Övrigt idag så har vi kokat sylt och stökat lite i köket. Kom mig äntligen för att skura ugnen och putsa diskmaskinen utvändigt. Det blev en sån där städning där jag t.o.m tog till tandpetare för att komma åt den riktigt snuskiga smutsen som fastnat i springorna. Diskmaskinen ser dock sprillans ny ut, önskar så att den kunde fungera som en sådan också..

Stegräknaren:

Igår 5781 steg = 4,4 km
Idag 7511 steg = 5,7 km
Misstänker att mördarbacken vid Gunilla kommer att sätta sina spår imorgon! Jag styrde dessutom Albin i vagnen på dessa promenader, det ÄR tungt!



GODNATT!!

Länk..

Bondfrun Emma 

Lägger ut länken till Emma som gifte sig med bonden Magnus i förra årets bonde söker..

Stegräknaren slutade på 7409 steg idag.. Det blev faktiskt en runda ikväll. Tack Camilla för att du drar med mig ut!

 Dom här är du värd!


25 års SURPRISE PARTY!!

Allt börjar med en inbjudan till en Nobelmiddag hemma hos Daniel och Sandra



Spännande!
Jag fixar barnvakt och planerar kläder för mig och J.
- Vad tusan ska JAG ha om det är "kostymtema"??

J åkte iväg på fm den här dagen och sa att han skulle till farfar för att lägga på kedjorna på traktorn och hämta slipmaskningen. Självklart blev jag lite putt eftersom jag inte träffat honom så mkt den här veckan och hade hoppats på lite sällskap. Så jag åkte själv och lämnade A hos mamma.
Då jag sitter där får jag ett sms av Sandra på mobilen - Enligt dragning så kommer Jocke att hämtas kl 17:15 och Petra 17:45. Mamma flinar bara lite.

Väl hemma igen ligger J och sover på soffan, jag fortfarande lite putt, så jag startar en film på hög ljudnivå. Meddelar dessutom J att han ska åka 30 min tidigare än mig.
- Men var det inte kl 17:45
- Du ska åka tidigare än mig!
(får veta senare att han hade svårt att hålla sig för skratt eftersom jag var så sur)

Min eskort kom ca 18:05, lite sen, jag var väldigt övervänt. I bilen sitter Conny och Jonas med Daniel som chaufför. Han får ett samtal då vi svänger ut från gården vilket säkert va Sandra som vi övriga listar ut.
I gott sällskap åker vi mot Gumboda och vidare mot R-fors. Både jag, Conny och Jonas trodde ju förstås att maten inte riktigt var klar så att vi skulle ta en extra sväng.
Då vi passerar byastugan i Ultervattnet på väg mot Flarken igen tvärnitar Daniel och undrar vad det var för fest där?
- Å nej, tänker jag, nu vill jag ha mat, är hungrig!

Snacka om överraskad vi blev då det står ett helt gäng med välbekanta människor i mörkret och skriker "GRATTIS"!!!!
Jag blev väldigt chockad!.. Mitt i smeten står min sambo och flinar, fick lite smått ont i bröstet för att jag varit så sur och arg hela dagen..

Men partyt drog igång..



Camilla (Connys) och Frida (Jonas) var otroligt duktiga som slitit så för sina pojkvänners födelsedag!
Jocke också, men han gömde sig bakom kameran.



Efter middan börjades tävlingarna. Jag, C och J skulle tävla om årets 25 åring. Denna lek gick ut på att stå på så få ben som möjligt. Men det var ingen som klarade av att stå på endast 1 ben. För det skulle innebära att 3 stycken skulle bäras av en som skulle stå på ett ben, lite överkurs!



Jonas Team var NÄRA att klara det. Stackars Rickard som var underst!



Här hade vi fått läsa ett uppslag i en tidning och på 5 min försöka memorera så mkt som möjligt för att senare kunna svara på några frågor. Det var SVÅRT!, men mitt team vann den här deltävlingen!



Min favorit! NOT!.. Käka godissnöre fortast.. Kände att jag blev lite stressad av Jonas som slukade sitt i ett nafs. Jag kom som tapper tvåa.



Denna tävling vann team Jonas. En hand där och ett knä där osv, så skulle du klämma ett kort emellan. Här står ett par gulliga grabbar och kramas med ett kort "kind mot kind"..



Rickard och Linda avnjuter varsin whiskey tror jag.. Här var det full gas, så kul att se att dom hade roligt!



En erövrad chipsskål av Therese och Johanna..

Måste säga att det var en lyckad fest och talar nog för alla 25 åringar när jag säger att vi är väldigt nöjda och glada att se att så många av våra vänner ville komma för att fira oss.
Tack också till lekledarparet Daniel och Sandra. VÄLDIGT uppskattad tipsrunda!..

Tävlingarna slutade.. Conny på 1:a plats, Jag på 2:a och Jonas starkt efter på 3:e..!

RSS 2.0