Så var väntan slut!

Vaknade kl 7.30, helt utslagen och pinknödig, i morse. Efter toabesök startade de första värkarna. Klockade värk varannan minut men väldigt korta och lätta.
Jag väckte sambon och bad honom att ta det lugnt, jag skulle duscha och packa i lugn och ro, annars har han lätt för att stressa upp sig.
Vi väckte A och åt frukost och packade in oss i bilen, på väg redan kl 8:30, det blev en lugn och fin resa. Värkarna klockade 3-4 minuter och var lite längre och intensivare.

Då vi lämnade A i Sjöbotten fick vi lite fika och jag kämpade tyst genom värkarna som bara blev starkare och starkare. Men om jag sagt något då hade J bara blivit stressad. Det kändes onödigt.

10:00 var vi framme på förlossningen. Jag fick genast nya kläder och de undersökte mig, 2 cm, var jag öppen. Men allt eftersom blev värkarna kraftigare och kraftigare. Höga och intensiva toppar på CTG kurvan och jag fick lustgas, barnmorskan ville inte ge EDA.
12:30, äntligen morfin, men det hjälpte ju inte ett dugg. Jag gick in i mig själv och kämpade med värkar samtidigt som J gjorde allt för att vara mitt stöd. (Torkade svett från pannan och tryckte på min höft)..
Barnmorskan ville inte ge EDA så tätt inpå morfinet, så jag fick kämpa mig igenom 1½ timme med intensiva värkar!.. Tillslut skrek jag att jag ville ha den där jäkla EDA.n.. det dröjde ju förstås tills narkosläkaren kom (min vanliga tur), det var visst fullt upp nere på akuten med hjärtstopp och annat.

Barnmorskan kände på mig igen, då var klockan 13:30, jag var öppen 9 cm..
ÄNTLIGEN, var min tanke. - Skynda nu att börja ge något resultat med EDA.n så att jag inte behöver lida mig igenom krystvärkarna också! Det skulle ju ta upp till 20 min för EDA.n att värka.
Tyvärr var det ingen som ville hjälpa mig i mina krystningar. Endast min älskade sambo som höll om mig och stöttade mig att trycka på då värken kom. Vetetusan vad barnmorskan höll på med borta vid datorn! Hon behagade iallafall att komma då huvudet började visa sig.

AJ aj och ont ont, kl 14:17 var miraklet ute.. A har blivit storebror till en kille på 3470 g och 49 cm lång. Inte mkt att mäta sig med, men det kommer.

Vattnet hade visst gått hemma någon gång, vilket jag aldrig märkt. Grabben hade lyckats slå knut på navelsträngen, visst inte så vanligt, men det kan tydligen hända. Annars en väldigt välmående kille som verkar otroligt nöjd.
Just nu på pappas mage efter att ha ätit en slurk från mamma.

Imorgon åker vi hem..

                           


Visst tusan..

...plockar man upp hundskiten efter sig om hunden bajsar på allmän badplats?!
Gah, inte är det det roligaste då sonen kommer - Sassa, sassa (bajsa), och man inser att det är hundbajs!
Näh, ris på den idioten som struntat i att plocka upp.

Nu ska vi grilla..

Ingen bebis

Vår sommar..

                   

"Vi" har jobbat, mest J dock. Jag har tultat runt som en galen michelingubbe och "jagat" A runt gården.

                  

Haft besök av goda vänner.. Se så vacker min kompis är, gravid och allt. Medan man själv står där och flinar med svullna kinder och enormt feta armar!!

   Busat med A i badbaljan. Här tar han sig mod till att nästan dyka ner helt på eget bevåg i baljan.

        

Fått lite nya erfarenheter på Leo´s Lekland tillsammans med härliga vänner. Jag testade en massagestol som var ruskigt skön. Men inte satte den igång något, kanske skulle suttit där MER! Dagen följdes av ett besök på Mediamarkt och där fanns det GREJER.. gah, OM man hade pengar säger jag bara!

   

Vi har även hunnit besöka föräldrar både en och två gånger..

Nu hoppas jag så att den lille i magen vill komma ut, för jag är fruktansvärt less på att bara vara hemmakring och vara FET.. Vill ha tillbaks min kropp, börja motioner och få bort all övervikt. Kunna börja köpa/använda nya kläder och känna mig vacker igen..
Kom ut nu, det är en order!!!!


Ska man få njuta?

Undrar om jag hinner njuta någonting av juli överhuvudtaget. Dum som jag är har jag väntat mig smått för längesen. Nu börjar det vara tungt.
Så, till alla er som undrar, NEJ, vi är inte på BB..

Godnatt!

Auktion i regn!

Idag blev det utflykt till Grimsmark och auktion. Jag och J hade sett på lite grejer som vi ville bjuda på, det blev ändå rätt hyffsade köp. Ett som egentligen inte alls var tänkt.



Denna var iaf väldigt genomtänkt av J, denna var bara ett måste om jag säger så. Tror dom är rätt så dyra nya så vi fick ju helt klart ge en slant och hoppas nu bara att A fattar grejjen till nästa år och trampar på den istället för att använda den som en studsmatta..

Då vi kom hem startade jag ett projekt som jag vet kommer att få ångra. Vi köpte en bäddsoffa för 50 kr (gissar att priset på den kommer att bli en del innan jag är färdigt) som jag nu ska klä om, de som jag lyckas med iaf. Men riktigt irriterad var jag innan jag fått bort den gamla klädseln från sits och ryggstöd.

J lagade "middag", inte så stor fantasi där inte. Spagetti och köttfärssås för 3.e gången denna vecka och J åt hamburgare :-/
Efter maten blev det tillslut projekt färdig i garaget. Nu är det som sagt bara backarna som saknas.. Vi måste till stan!
Jag lagade en dundergod jordgubbspaj.




Jordgubbspaj med limekräm
Men tänker inte dela med mig av receptet ännu, måste få bjuda på den först.

Tänkte också lista de 5 värsta/jobbigaste/tråkigaste sakerna med att vara gravid:
1. Alla OTROOOOLIGT idiotiska kommentarer om mig och min mage.
2. Att inte få sova
3. Kissa, kissa, kissa och kissa
4. Vart tusan är golvet?, inte så långt ner!
5. Att inte få ta ett glas vin de fina sommarkvällarna.

Nu ska jag iaf tycka synd om mig själv lite i soffan framför en godisskål och lite tråkiga tv-program. För det är något som jag verkligen klarar av.
Tjao!

Renovering i garaget..

Så, efter regnet, drog renovering av garaget igång. Det är faktiskt ganska roligt att det händer något där, kanske kan vi få lite ordning nu.
Jag orkar väl inte sådär jätte mkt, spikar och skruvar lite varstans, men J jobbar på bra och är super duktig.



Så här såg hyllorna/bänken ut innan vi kommit igång på riktigt.



Albin vill gärna vara med och skruva han med. Helst ska han ha allt som pappa håller i handen.



Det här är alltså hyllan som blev, även en ny hylla ovanför fönstret. Så nu ska jag på nätet och kika lite backar och lådor för att kunna strukturera upp grejerna och få lite bättre ordning. Detta är ju det bästa jag vet.. var sak har sin plats, liksom.
Men visst har han varit duktig min älskade J.. och detta måste han tyckt vara skit kul som jobbat ända in på småtimmarna.. =)

Antar att man måste..

..blogga lite ibland =)
Nu har vi fått semester hela familjen, super härligt. Inatt sov dessutom A i Sjöbotten hos farmor och farfar så vi sov till kl var 11!
Vi har lite små projekt här hemma, staketet borde snart vara på plats. Men vi vet fortfarande inte hur vi ska göra med färgen. Stolparna är än så länge bara vanlig träfärg och staketet är målat vitt. Vad ska man göra med stolparna?? Vita eller bara oljade?? Vill gärna ha tips, ska även kolla runt lite på andra staket och se vad som är snyggt.

Snart blir det iallafall sängen, kanske packa BB väskan också. Har inte kommit så längt ännu.. Godnatt mina läsare, kul att ni kikar in!

RSS 2.0