Tips!

Kolla in den här sidan!

www.sprall.se

                          

             

Dragbilen blev jag helt förälskad i!!

ÅÅÅÅÅÅ så fina grejjer!

Nu vet ja!

ÅÅÅ vilken lust jag fick till att göra om.. tänk dig detta i lekrummet!!



Istället för målningen på väggen som de tidigare ägarna hade så skulle jag lugnt kunna göra en sån här vägg!!
Vore inte det häftigt? Jag blev hel förälskad.. Nu gäller det bara att övertala J också, sen anställer jag mig en "målare" som får hjälpa mig..

STRESS!

Gah, känns som att jag stressat HELA dagen.. Det är så konstigt, ibland sitter man och lallar på och inte vet vad man ska göra, sen är det som att allt jobb springer över en!
Vill så gärna jobba, men vill ännu hellre komma hem i tid och vara med mina älsklingar innan det är dags att sova. Just nu i veckan så träffar jag iofs inte J sådär jätte ofta, blir typ i sängen bara. I natt sover han i Sjöis dessutom, imorgon lämnar vi in bilen för lite reparationer igen... (undrar om någon är förvånad) Men det måste ju göras.

I em åkte jag och A till T&A i Grimsmark och fick god middag och lite sällskap. A fick bada och var jätte glad!, lite rädd/nyfiken på Balder, deras pointer. Konstigt för annars är han ju inte blyg med att gå fram till hundar. Balder är dock en väldigt sprallig och "vimsig" hund, trots sina dryga 10 år..

Ikväll blev det "den rätte för Rosing", undrar egentligen hur en 19 v.s 35 åring kan vara så RÄTT för varandra.. Det är trots allt 16 år! Nä, jag ändrade inte min uppfattning om henne. Hon verkar väldigt tråkig!
Nu ska jag se One Tree Hill, sen blir det väl en bok i sängen!

Hare gött!

BTW, mätte magen idag.. 23 cm i v 24.. typ som förra grav.. ligger precis på kurvan :-)

Snart är det dags..!



Japp! För 8.e året i rad så ska jag springa VårRuset, eller ja, det brukar jag åtminstone sagt. Det har mest blivit att gå.
Ett år gick jag i NYA sandaler och hade hemska blåsor både på och under foten.  Det enda året som jag "sprang/gick" hade jag vinterjacka och var förkyld. Men vad tusan gör man då ens morsa släpar runt en i en sträcka på 5 km.

Förra året klädde vi ut oss, japp, vi va nog dom ända också.. Men i år blir iaf FÖRSTA året som jag får gå med stor mage :-)
Så haka på.. den 3/6 (det kommer att vara kanonväder) är det dags. För er som aldrig har prövat så är det oftast en ganska trevligt tillställning! Man längtar extremt mkt efter matkorgen som man får avnjuta efter rundan, men då måste man också vara ett gäng på minst 6 personer!..

Tveka inte denna gång.. ut med er latmaskar!!


Jag minns...



.. att duscha Tara var det värsta som fanns, ändå ÄLSKADE hon att bada mer än något annat!



..då vi solade på altanen i Rimbo i mitten på maj, strax innan vi skulle åka på grönalund och busa av oss!



... då jag och J följde med morsan på en kör - fest där vi var yngst. Den slutade med att jag blev askalas och hamnade på krogen själv medan J åkte hem och sov. Blev ändå en superkväll för jag träffade massor med kompisar!

  

... en sminkkvä

Let´s Fjance!

Gah, nu är jag less! Har aldrig haft tid att följa programmet till fullo eftersom jag sprungit som en jojjo mellan A och tv:n dessa kvällar (hur f*n kunde det bli så, mitt fel gissar jag). Sen är jag, efter x antal säsonger, less på skiten!



Förstår inte er som orkar sitta uppe på kvällarna, till midnatt dessutom, och uggla. Här är jag trött redan kl 20 och skulle lätta kunna gå isäng för att det inte finns något att göra. Skillnad vore förstås om man umgicks med någon och hade trevligt..

Näh, efter att ha sett halvtid att fjantandet så tror jag att jag knyter mig. Det verkar bli en tuff natt eftersom A redan vaknade efter 30 min och var svårt att få å somna om..
Nästa barn ska jag tvinga J att vara hemma lite oxå, tror alla skulle må mkt bättre av det, mindre ansvar för mig och mer för J..
Min röst ikväll går till pappaledigheten..!

Många drömmar...!

Jag drömmer om..

.. en ny soffa
.. ett vitrinskåp
.. en son som sover lite längre på morgonen
.. bättre kondition
.. en förkylning som försvinner
... en timma till på dygnet

Ja, fast det sistnämnda blir svårt, på söndag "förlorar" vi ju en timme.

Här kommer lite bilder på min älskling..



Att bära de få halsbanden som jag har är väldigt skoj ibland..



Duschen är hans bästa vän i badet.. Ser det inte härligt ut?!

Nu ska jag göra välling till honom och sen blir det att slappa i soffan. Då förkylningen försvinner blir det att återuppta motioneringen! Det är bara ett MÅSTE!!!!

Tjohej!

Huslig??

Idag har jag hunnit MYCKET!

Efter att betalat räkningarna tog jag en promenad strax före åtta på morgonen, A satt nöjt i vagnen och somnade tillslut. Han sov i nästan 3 timmar!
Jag duschade, kokade blåbärs-, hallon-, lingon- och jordgubbssylt, hängde tvätt och gjorde iordning för att bjuda arbertskamraterna på våfflor.
Gräddade med ett dubbeljärn och ett "vanligt" så det gick super fort. A var nöjd att få komma ut lite grann.

Då vi kom hem packade jag upp och startade diskmaskinen och gick ut en sväng med A på boben. Det var jätte trevligt! Solen värmde idag med. Vi träffade våra grannar med hund och A tjöt av lycka.
Sen gick vi hem och J var hemma, så efter fikat tog A och J en sväng till med boben, A somnade nästan.

Nu är middagen avklarad och bortdiskad och A badar balja. Jätte rolig dag med många spännande händelser..

Är man huslig eller bara väldigt jobbig?? =)

Objuden gäst

Då kom han igen, oanmäld förstås, och inte speciellt efterlängtad heller. Men som "tur" är så är det bara A som gästas av denne Herr Ögoninflammation.
Idag är jag ju ledig från jobbet hur som helst och hade hoppats på att få gå på L&S, men det verkar ju ändå blitt en väldigt liten skara eftersom de flesta här i byn börjat jobba igen. (GRATTIS!!)

Nu ska jag ta A i vagnen och gå en promenad, sen idag blir det väl våfflor förstås. Får se om jag orkar mig ner på jobbet och bjuda mina arbetskamrater på lunch också..

Hej svejs!!

Härliga helg..

Helgen har varit bra.. (för er som inte orkar läsa den långa versionen, skrolla ner)

Var till Selet i lördas då J jobbade extra. Vi åkte dit så fort vi vaknat (kl 7:30) och överraskade mamma i fårhuset. Vi åt frukost sen klädde vi oss och gick ut i det vackra vädret. Mamma på dyna och jag och A på bob. Det gick bra att åka på skaren, men det var svårt att gå eftersom vi sjönk igenom. Johan tog skotern (77:as skidoo everest) och drog upp oss. Det gick ju sisådär, den sjönk också igenom stundtals och då körde vi fast.

Sen tog jag och mamsen en härlig promenad på skoterspåret medan A skakade gott i vagnen. Solen värmde verkligen!
På em åkte mamma och Johan för att sjunga i kören och jag och A styrde på Ske-å för att hämta J. Det blev middag på Max..
Kvällen avslutades med efterlängtade Robinson, oj oj oj säger jag bara. Det ser kul ut, men vete sjutton om jag skulle utsätta mig för något sådant. Möjligtvis om jag inte hade någonting att längta efter här.

Premiär: A sov HELA 8 timmar i sin egen säng innan han kom till vår och sov 2 timmar till... UNDERBART!

Söndagen bjöd också på sol. Jag och Miriam tog barnen på en bob tur längs delar av elljusspåret. Det var härligt. Sen bjöds det på lunch i Kålaboda, våfflor. Det var jätte gott och A åt som aldrig förr, trots att han nästan somnat i bilen på väg dit så fick han ny energi och satte gammelfarfar Sven i arbete. Dom tittade på det uppstoppade älghuvudet och stoppade klossar i en burk, väääldigt kul!
Sen åkte vi hem och insåg att det skulle bli alldeles för stressigt att hinna till västeråker så vi tog fram solstolarna och la oss en timme i solen för att vila medan A sov i bilen. Helt underbart! Solen stekte och katten lekte kring oss.

På em såg vi en förställning som kör 09 (tror jag dom heter) hade. Det gick bra, de första 10 minuterna, sen var A less. Jag och J turades om att roa honom i gympasalen. J skjutsade honom runt i bollkorgen, vilket uppskattades stort. Själv fattade jag ingenting då A sträckte sig mot bollkorgen då vi var där. Det var inte förrän jag såg mms:et från J som det gick upp ett ljus. Då var det ju förstås försent.
Sen blev det pizza, IGEN, hemma hos gammelmormor Vera. J gjorde kaffe och vi tjattrade en stund innan vi begav oss hem.

Sen erbjöd J mig massage som jag avnjöt framför Wipeout.. bara härligt..
Nu blir det sängen, för resten av veckan väntar jobb..

Sammanfattningsvis:
Sol, skratt, bobåkning, promenad i solen, tv-mys och en massa skräpmat.

Godnatt!

En riktig vän..

... att dela glädje med
... att skratta med
... att våga vara sig själv med
... att berätta hemlisar för
... att gråta med
... att lita på
... att alltid kunna ringa
... att känna sig trygg med
... att kunna läsa varandras tankar
... att prata om allt




En sådan vän saknar jag

Efterlysning!

Någon som vill hjälpa mig att designa min blogg?? Har sett såååå många snygga bloggar nu att jag också vill ha! Kikade in på Candypie's blogg och den är ju grymt snygg. Såg dessutom att hon designat en annan också... VÄLDIGT imponerad...
Så HJÄLP ombedes! Eller åtminstonde tips om bra bildprogram..!

Annars har dagen varit bra. Fortfarande grymt förkyld, känner mig svullen i hela huvudet och matt i kroppen. Men jag nöter på ändå. Måste ju för att få umgås med familjen, annars så ska J jobba hela helgen så vi lär inte träffa varandra så mkt. Jag är väl kanske inte så mycket att umgås med just nu heller, men, jag försöker iaf.
Undrar förresten om svullnaden beror på graviditeten???? NÄeeeee... Så kan de ju bara inte vara..

Inga bilder idag. men då jag får ork ska jag lägga ut fler..

Btw, om det är fint väder imorgon, vad händer då??

Gah, förkyld i massor!

Nu var det min tur och jag är så less. Har varit förkyld i 4 dagar nu och inte ens en känsla på att det håller på att gå över.
Idag åkte jag hem efter lunch, kände mig helt slutkörd. Isäng och sov som aldrig förr, drömde också en massa konstigt.

Albin vaknar tidigt på morgonen nu och är som en gnällspik hela dagen, trött, trött och trött. Det är vi nog allihopa just nu. Men ingen har ro till att sova. JAG KAN DÅ DEFINITIVT INTE SOVA DÅ DET ÄR SOL UTE! Dessutom är jag så less på detta tjat om sömn hit och dit. Sova kan jag ju göra sen!
Går lixom hellre isäng i tid på kvällen än att sova bort dagarna... Då man lix inte har så mycket för sig på kvällen är det lika bra.. (usch vad jag svamlar)

Nu ska jag sova hursomhelst!

Godnatt!


Äntligen fredag..

Natten har varit "bra" för att ha ett sjukt barn bredvid (eller kanske delvis på) sig i sängen. Albin vaknade kl 6:30 och hade svårt att slita mig ur sängen, han kom med morgonrocken flera gånger.
Febern kom förstås igår kväll och valde att gästa oss även idag. Men A var så pigg, så ingen ipren idag. Vi sov på soffan mellan 8 och 11, super skönt.
J kom hem vid lunch och insåg snabbt att det inte skulle bli någon vila då A nyss sovit en massa timmar.
Hur som helst, iväg till jobbet och slita som en häst. Det blev till att försöka få ordning på alla papper och mamma fick hjälpa till stundtals. Men jag var sist kvar på jobbet och det känns alltid bra.

Hem och laga mat till "sjuklingarna", J kan verka väldigt sjuk då han inte fått sova som han ska. Eller, fått och fått, han valde själv att åka och jobba kl 01 inatt. Suck..
Till efterrätt gjorde jag marängsviss, tyvärr utan grädde.



Alla åt och var glada.. =)

Ikväll blir det nog soffan själv för min del. J är trött å går och lägger sig då A knoppar. Blir väl J som får ta morgonen då.

Hittade en bild som mamma tagit i vår/sommar då jag och A var där och hälsade på, på en av mammas lediga dagar..

A på fyrhjulingen! =)

Förkylningarnas kung..

.. ja det är nog Albin, även om jag vet att det är många som hellre tycker dom förtjänar tronen.
Idag har jag och J delat upp dagen och varit hemma med honom. Det gick faktiskt väldigt bra för min del.
J hade det dock lite värre eftersom Albin hade svårt att sova ordentligt..
Imorgon blir det väl samma.. vore ju skönt om man fick sova inatt också, men det ska man väl inte hoppas på..

Ska ni med på promenad?

Jag gör som M och sprider vidare!

http://www.mustaschkampen.se/sv/YstadHaparanda/Promenadplan/

Visst promenerar vi med?? Boka upp den 21/5 för då kommer Gert och Robert "förbi"..

Nästan helt underbart..

Såg en jätte fin blogg här om dagen och blev inspirerad. Jag har kanske tagit efter lite väl mkt, men hennes är dock väldigt mycket finare fortfarande.
Har suttit och pillat mig fram nu och är hyffsat nöjd för stunden.
Måste skaffa mig ett bättre bildprogram, eller, eventuellt, lära mig det jag har..

Albin är förkyld och jag gissar att det är början till sjukdom, han sover fortfarande i vagnen och har snart sovit i 3 timmar.. Undrar hur natten blir?? Hoppas J kan vara hemma och sköta imorgon, jag har MASSOR som jag vill göra på jobbet!...

Under konstruktion!

Håller på att förnya här inne.. så.. ha överseende!

Helgen har varit..

... fullspäckad med trevligheter..

I fredags var jag till Ske-å och shoppade loss. Blev väl mest mat men det är trevligt de med.
På kvällen hade vi Emelie och Peter med deras Wilma på besök. Vi avjnöt god tacosgratäng och mumsig tårta till efterrätt.
Wilma och Albin busade det dom orkade, båda väldigt trötta. Albin somnade då han ätit välling och sov medan vi klädde på pyjamas och blöja.



Här styr Wilma, 2 år, Albin som sitter på trehjulingen..

På lördag blev det tidig morgon trots sen kväll, men jag fick iaf sovmorgon.
Då jag vaknat monterade vi ner vår sängram och bar ner alla grejer för att skicka iväg det med en köpare senare på em.
Det var kanon väder så vi promenerade bort till Kicki och Rickard som hade kalas för Måns, 2 år.



Här har vi gått halva raksträckan. Jag tyckte det var skit jobbigt på vägen dit men hem gick lättare, måste vart för att det lutade uppåt hela rakan.
På kvällen köpte vi in hockey på tv:n och till 3.e perioden kom Daniel & Miriam med Tim och Robert med Wilgot.
Det var trevligt! Grabbarna grus busade det dom förmådde.


Rätt galna var dom där ett tag, dom eggade varandra

Söndagen har bjudit på biltvätt och lite röjning på jobbet. Vi tog en promenad runt gammelbyn då Albin sov i vagnen. Sen blev det städning här hemma och en snabb tur med Miriam till Robban, internationella kvinnodagen till ära.
Fast det där med kvinnodag kan ju oxå diskuteras, vilket jag inte tänkt göra nu.
I em har vi badat "skitungen" som senare somnade själv i sin säng.



Bääää

Här kommer slutresultatet som jag lovat. Nu ska jag gå å se Kalla Fakta, min sambo är upprörd. Bäst att se vad det är han gormar över!..

      

Lite foton...



Tittut på dig!!



Lille katt, lille katt, lille söte kaaaattaaa.....



Vila i tvättmaskinen..



Pilla på polisbilen...



Läsa bok...



Här blandar jag färg inför målningen, slutresultat får ni snart se..


Utmaning utan dess like!

Jag har blivit utmanad av Camilla
Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du?: Petra
2. Ett ord på fyra bokstäver: Pall
3. Flicknamn: Patricia
4. Pojknamn: Petter
5. Yrke: Polis
6. Färg: Pink
7. Klädesplagg: Pikétröja
8. Mat: Potatisbullar
9. Sak i badrummet: Potta
10. Plats/stad: Paris
11. En orsak att vara sen: Poliskontroll
12. Något man skriker: Pucko!
13. Film: Pistvakt
14. Något man dricker: Påskmust
15. Band: Panic at the dancefloor
16. Djur: Panda
17. Gatunamn: Pilgatan
18. Bil: Pointjack (hur i h*vete stavas det??)
19. Sång: Proud Mary

Jag utmanar Mamma, Syrran, Linda, Sofia och Yasmine

Shit vad lite tid jag har över!!

Det märks att man börjat jobba. Det känns som att jag stressar för att hinna allt jag hann då jag var hemma. Men det är väl bara att inse att tiden inte räcker till.
Synd bara att mina vänner blir drabbade, eller kanske så tycker dom de e skönt ;-)

I helgen la vi golv i A.s sovrum, eller det tog typ en dryg timme så var de lagt. Sen blev det vasaloppet (som jag förövrigt avskyr) för J och jag städade vidare.
På söndan slipade jag och målade färdigt golvlisterna, färgen torkade snabbt så dom var ditsatta innan lunch. Jag hann även stöka iordning och mysa till det i rummet så A sov där natten till idag, åtminstone fram til kl 3.
Jag orkar verkligen inte bråka på nätterna nu, så han får komma direkt han vaknar om han inte nöjer sig med välling och somnar om.

Känner mig lite träffad av en väns blogg, jag är super dålig på att höra av mig men uppskattar verkligen då man ringer och vill hitta på saker.
Inser väl kanske att det krävs två för att skapa vänskap.

Vem vill dra ihop något på ons istället för Liten & Stor?? Kan ju bli trevligt om var och en tar något att fika så vi kan träffas och umgås alla tillsammans. Sen hoppas jag att det blir sångfritt!

RSS 2.0